Breaking News

Monday, January 13, 2014

Penerima BR1M 3, Maklumkan Akaun No Ke LHDN Ya!!!!


http://www.br1m3.com/wp-content/uploads/2013/10/BRIM_3.jpg
BR1M 3

BR1M 3


Untuk penerima-penerima BR1M 3,  semua you all  taukan mulai mulai tahun ini, kerajaan akan terus membayar BR1M ke dalam akaun bank penerima untuk mengelakkan semua penerima terpaksa beratur panjang untuk mengambil voucher.

So pastikan akaun no you all dah dikemaskini k. Pada yang masih belum daftar dan kemaskini boleh daftar & kemaskini sekarang di E-BR1M 2014 ya, sebelum 31 January 2014.

Maklumkan Akaun No Kepada LHDN


Dan pastikan akaun no tersebut di  maklumkan kepada LHDN untuk pembayaran dibuat pada bulan February nanti. Ingat kalau tak maklum nanti tak dapat payment.

p/s: Ada yang kata tak boleh maklumkan kepada LHDN melalui telepon atau web. Kena pergi sendiri ke LHDN. Tak sure betul ke tidak info ni. Ada yang dah maklumkan ke. Boleh kongsi dengan semua.

21 comments:

  1. kena update lah ya...
    cepat2 nanti lambat dpt paymentkan
    tq

    ReplyDelete
  2. Massyukk... ermm.. kuranglah sikit beban bagi yg kurang berkemampuan tu... boleh la tahan untuk beberapa bulan kott...

    ReplyDelete
  3. untung mereka yg berpeluang utk dpt brim.. sikit ke banyak ke tetap duit.. >_<

    ReplyDelete
  4. Assalam
    Terima kasih ya kerana infokannya. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  5. yang belum tu..cepat-cepatlah kemaskini :)

    ReplyDelete
  6. kalau takut sangat bagi je nombor akaun yang dalamnya tak banyak duit..

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudahkan segala urusan buat mereka yg layak & memerlukan...

    ReplyDelete
  8. yg layak tu beruntunglah kan ,.n maaflah lama x menjgk, leps baik sakit mood berblog turut jatuh merundum lah ! !

    ReplyDelete
  9. nina xdftar pun.. cukup la mak ayah saja

    ReplyDelete
  10. Thanks for the info Rauzah..memang sgt berguna bg yg memerlukan...salam maulidurrasul

    ReplyDelete
  11. As Salam,

    Memang kena pi LHDN bagi mereka yang nak update manual. Isi form semula bersama salinan IC (Ni nenek saudara saya yang cakap).

    Tapi kalau nak senang.update online jer.

    ReplyDelete
  12. bagus info ni, berguna untuk pemohon2 BR1M :)

    ReplyDelete

Designed By