Breaking News

Tuesday, May 27, 2014

Kesiannya...Maut gara-gara Meniru

Ye gagal mengawal perasaan selepas doktor mengesahkan anaknya maut. Foto: China Press 
Ye Hung meratapi kematian anaknya

Maut gara-gara Meniru


Maut gara-gara meniru. Malang sungguh nasib seorang kanak-kanak di China yang maut dipukul oleh ayahnya gara-gara meniru disekolah.  Tindakan luar kawal Ye Hung, 35, mengikat dan memukul anaknya Chou, 11, dengan kejam telah menyebabkan kematian anaknya akibat serangan sakit jantung. Ye Hung sama seperti ayah kita sememangnya terkenal sebagai seorang ayah yang benar-benar berdisiplin dan amat mementingkan pelajaran. Except that my father tak adalah sampai ke tahap macam ni..

Beliau yang mendapat berita tentang kematian anaknya sangat-sangat sedih dan kecewa. Namun semuanya sudah terlambat...Hmm...moral of the story jangan ikutkan hati yang marah. Kalau orang Islam, kena beristighfar banyak-banyak...Bila dah jadi macam ni menyesal pun dah tak gunakan...

21 comments:

  1. akibat tlalu ikut perasaan.. ='(

    ReplyDelete
  2. aduhai, kesiannya..sesal dahulu pndpatan, sesal kmudian xberguna..

    ReplyDelete
  3. Aduh. Dasyhat sangat dah tu. Ish ish ish.

    ReplyDelete
  4. Alahai... kesiannya... Pengajaran kepada kita juga supaya tak terlalu ikutkan perasaan sangat kalau time nak marah anak2. Sesal kemudian dah tak berguna.

    ReplyDelete
  5. bapa dia mendapat satu pengajaran yang amat mahal sekali...semoga tiada diantara kita mengikuti jejak langkahnya...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. kesian..point dia dlm marah masih kena ada kewarasan...

    ReplyDelete
  7. Ya Allah .... kesian nya kat budak tu..

    ReplyDelete
  8. sedihnyee.. bila kita hilang pertimbangan..hurmmm.. moga dijauhkan dari sifat nie.. aminn..

    ReplyDelete
  9. menyesal tak sudah...pasti menjadi mimpi buruk bg ayahnya

    ReplyDelete
  10. Huh..serik org nak meniru dah..

    ReplyDelete
  11. kesian budak tu....ayahnya pon melampau....itulah bile kemarahan dikuasai syaitan...

    ReplyDelete
  12. mmmm mesti menyesal yg amat bapak budak...menyesal pun dah x guna

    ReplyDelete
  13. Astagfirullah... kejam sungguh...

    ReplyDelete
  14. hukuman tu nampak ringan jer . tu sbb bapaknya tak sangka anaknya blh mati ... nestum n lactacyd 2x

    ReplyDelete
  15. شركة نقل عفش
    اهم شركات مكافحة حشرات بالخبر كذلك معرض اهم شركة مكافحة حشرات بالدمام والخبر والجبيل والخبر والاحساء والقطيف كذلك شركة رش حشرات بالدمام ومكافحة الحشرات بالخبر
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف خزانات بجدة الجوهرة من افضل شركات تنظيف الخزانات بجدة حيث ان تنظيف خزانات بجدة يحتاج الى مهارة فى كيفية غسيل وتنظيف الخزانات الكبيرة والصغيرة بجدة على ايدى متخصصين فى تنظيف الخزانات بجدة
    شركة تنظيف خزانات بجدة
    شركة كشف تسربات المياه بالدمام
    شركة نقل عفش واثاث

    ReplyDelete

  16. شركة كيان لنقل العفش بالرياض والمدينة المنورة وجدة ومكة والطائف والدمام تقديم لكم دليل كامل لشركات نقل العفش بالمملكة العربية السعودية
    نقل عفش شركة كيان
    دليل شركات نقل العفش
    شركة نقل عفش بالمدينة المنورة
    شركة نقل اثاث بالرياض
    شركة نقل عفش بجدة
    شركة نقل عفش بمكة
    شركة نقل عفش بالطائف
    شركة نقل عفش بينبع

    ReplyDelete

Designed By