Breaking News

Tuesday, September 30, 2014

Guna Virus Untuk Merompak

Guna Virus Untuk Merompak
Guna Virus Untuk Merompak

Guna Virus Untuk Merompak

Semakin canggih sistem yang ada dalam dunia ni, semakin besar cabaran yang menanti kita semua. Perompak pun tak ketinggalan mentransformasikan diri seiring kecanggihan teknologi. Kalau dulu nak nak merompak silap-silap mesin ATM kena bawa sekali. Tapi kini tak perlu lagi. Hanya perlukan virus aje. Ribuan ringgit lenyap sekelip mata. 
Inilah yang berlaku sejak minggu lepas. Sindiket yang mengodam bebarapa Mesin Teler Automatik (ATM) didapati menggunakan virus yang dikenali sebagai 'ulssm.exe..' untuk mengeluarkan wang. Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, virus tersebut akan memberi arahan untuk membuat pengeluaran wang yang masih terdapat di dalam mesin ATM yang digodam. 
Punyalah advance dia orang ni. Buka panel atas mesin ATM pun tanpa menggunakan kunci. Setelah berjaya membuka panel, mereka akan memasukkan satu cakera padat ke dalam pusat pemprosesan mesin itu yang kemudiannya akan 'reboot' sistem mesin ATM berkenaan. Sebanyak 40 keping wang boleh dikeluarkan dalam satu transaksi menggunakan cara ni. 

Guna Sim Kad Telepon Untuk Merompak

Sindiket ini dipercayai didalangi oleh beberapa warga Amerika Latin. Setakat semalam sebanyak lima kes  rompakan melibatkan modus operandi ini telah dilaporkan berlaku di sekitar Petaling Jaya. Selain daripada menggunakan virus, perompak juga dipercayai menggunakn sim kad telepon untuk mengeluarkan duit dari ATM

Hmmm...inilah yang berlaku apabila kecanggihan teknologi disalahgunakan. Its time for the bank to tripple enhance their security. They need to have perompak dalam team R&D dia orang. Nak beat perompak ni definite bukan kerja senang. So they might need perompak untuk beat perompakkan..


25 comments:

  1. semakin mengerikan sekarang nie.orang sanggup buat apa sahaja kerana duit

    ReplyDelete
  2. gunakan kepandaian untuk berbuat jenayah..hmm...menakutkan..

    ReplyDelete
  3. ini betul2 teknik tarik duit yang kebanyakkan bomoh tak dapat nk turunkan kepada mereka yang pemalas nk bekerja...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. betul betul Raudzah...kecoh minggu lepas pasal ni.... dunia semakin canggih, macam macam pulak yg jadikan...Kena sekatlah kemasukan mereka ke Malaysia ni. Nampak hidup mereka mcm mewah jer kat negara kita nikan

    ReplyDelete
  5. salam. ooo..dari amerika ya..macam macam cara orang sekarang mampu buat ye..

    ReplyDelete
  6. perghh mmg hebat r mereka2 ni..ht2 dgn duit sendiri ek...

    ReplyDelete
  7. Memang hebat orang lani

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/09/mitos-dalam-menentukan-madu-asli-atau-tidak.html

    ReplyDelete
  8. pi negara org cuma nak merompak . pastu sambung mkn angin ... perghhh . sepandai2 tupai melompat wpunmasa tu nanti mrk dah kenyang kan ! ... proton iriz menari2

    ReplyDelete
  9. moral of d story... pihak bank kena tukar system security dia setiap 3-5 tahun sekali... untuk mengurangkan orang bijak pandai nie explore kelemahan system kita...

    ReplyDelete
  10. Mmg hebat... kan bagus klu dia rembat duit bank2 israel tu...

    ReplyDelete
  11. Perghh..terer giler sape yang merompak nih. -_-' habis ahh Malaysia duit lesap gitu je.

    ReplyDelete
  12. dengar2 virus trojan dia guna.... perghhh virus paling kejam adalah trojan hokeyyyy

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. What an amzing blog you have here Cocaine for Sale thank you for sharing this real good content buy colombian cocaine online will like to also say we have an amazing blog too if you will love to take a look buy peruvian cocaine online thanks for your time to check on our blog.

      Delete


  14. شركة نقل عفش
    اهم شركات مكافحة حشرات بالخبر كذلك معرض اهم شركة مكافحة حشرات بالدمام والخبر والجبيل والخبر والاحساء والقطيف كذلك شركة رش حشرات بالدمام ومكافحة الحشرات بالخبر
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف خزانات بجدة الجوهرة من افضل شركات تنظيف الخزانات بجدة حيث ان تنظيف خزانات بجدة يحتاج الى مهارة فى كيفية غسيل وتنظيف الخزانات الكبيرة والصغيرة بجدة على ايدى متخصصين فى تنظيف الخزانات بجدة
    شركة تنظيف خزانات بجدة
    شركة كشف تسربات المياه بالدمام
    شركة نقل عفش واثاث

    ReplyDelete

  15. شركة كيان لنقل العفش بالرياض والمدينة المنورة وجدة ومكة والطائف والدمام تقديم لكم دليل كامل لشركات نقل العفش بالمملكة العربية السعودية
    نقل عفش شركة كيان
    دليل شركات نقل العفش
    شركة نقل عفش بالمدينة المنورة
    شركة نقل اثاث بالرياض
    شركة نقل عفش بجدة
    شركة نقل عفش بمكة
    شركة نقل عفش بالطائف
    شركة نقل عفش بينبع

    ReplyDelete

Designed By