Breaking News

Wednesday, October 15, 2014

Bunuh 38 Pesakit, Kerana Sakit Hati

Bunuh 38 Pesakit, Kerana Sakit Hati


Kalau kita sakit, selalunya kita pergi ke hospital kan. Kalau kritikal, kita mungkin dimasukkan ke wad untuk mendapatkan rawatan lanjut. Dan selalunya kalau dimasukkan ke wad pastinya ada jururawat yang menjaga kita kan. Tapi you all bayangkan jururawat yang sepatutnya menjaga kita tu seorang serial killer. Hmmm..seramkan..

Selalunya cerita kat atas ada dalam moviekan. Tapi kali ni real punya. Seorang jururawat dari sebuah hospital di Rome, disyaki membunuh 38 pesakit melalui suntikan kalium klorida kerana sakit hati dengan peel pesakit atau ahli keluarga mereka. Mana-mana pesakit yang dianggap mengjengkelkan, akan ditamatkan riwayatnya. Aduh kejamnya..phycso gila jururawat ni..

Wanita psycho ni menjadi suspek berikutan kes kematian mengejut pesakit di bawah jagaannya, Rosa Calderoni, 78, April lalu. Post mortem ke atas mayat pesakit menunjukkan saluran darah pesara itu mengandungi sejumlah besar kalium klorida. Dalam keadaan biasa, jika kalium klorida diberi dalam dos yang tinggi pesakit boleh meninggal dunia kerana serangan jantung. Dan bahan ini selalunya digunakan ke atas banduan yang menjalani hukuman mati di Amerika Syarikat. Hmmm...bahaya..bahaya..kena hati-hati ni..

20 comments:

  1. erkk..seram nya kalau nurse yg menjaga tu seorg yg psiko... tak dpt nk bayangkan.... huhu..

    ReplyDelete
  2. nasib baik dia dok amerika kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Vee...kalau kat Malaysia ada yang macam ni, tak atau apa nak kata..

      Delete
  3. seramnyaaaa.. jangan la kt malaysia ada mcm ni

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Ada Fidah...sebelum ni ada sorang doktor yang buat perangai macam ni tau....lagi ganas..

      Delete
  5. memang psycho betul jururawat ni...mujurlah bukan berlaku kat Malaysia. Kalau tak lagi menyeramkan.

    ReplyDelete
  6. jangan berjangkit kat Malaysia sudahlaa... apa yang berlaku kat negara luar sekarang, dah banyak jadi kat Malaysia... penyakit psiko ni bahaya.. mintak2 dijauhkan...

    ReplyDelete
  7. Nasib baik takde kat Malaysia. Syukur Malaysia masih aman. Muehehehehe

    ReplyDelete
  8. OMG...adeh...ada jgak orng cam gini...

    ReplyDelete
  9. Aduhh.. mcm ni mmg susah nak tau ni.. semoga Allah jua yg melindungi sewaktu sakit...

    ReplyDelete

Designed By