Pukul ibu hingga parah
Anak Derhaka

Anak Derhaka


Info serius pilihan Blog Santai untuk dikongsikan dengan semua adalah kisah anak derhaka. Kisah sedih ini berlaku di Kuala Terengganu dimana seorang anak sanggup memukul ibunya sendiri tanpa belas kasihan sehingga cedera parah hanya kerana duit.

Si anak derhaka yang berusia 31 tahun ini adalah bekas seorang anggota polis. Beliau dikatakan berang apabila gagal mendapatkan wang sejumlah RM200 dari ibunya. Bagai dirasuk, beliau bukan sahaja memukul ibunya tapi turut mengugut ibunya dengan sebilah pisau sebelum merampas beg tangan milik ibunya. Setelah ibunya cedera, beliau bertindak melarikan wang tunai RM450, sebentuk cincin emas dan ATM kad milik ibunya.

Hukuman Anak Derhaka


Beliau yang mengaku melakukan kesalahan tersebut di hukum penjara 20 bulan serta denda RM1500. Kadangkala kita rasa hukuman seperti ni tidak mencukupi bagi seorang anak yang sanggup mencederakan ibu sendiri hanya kerana duit. Kalau kurang upaya ok lagi. Ni sihat walafiat. Hmmm..kena guna Hukum Hudud ni..

p/s: Happy Mother's Day to all mothers out there. Sayangi Ibu, seperti nyawa kita sendiri. Tanpa ibu kita tidak akan hadir ke dunia ini.