Breaking News

Wednesday, June 11, 2014

Fenomena Suhu Panas Kembali

http://www.inioke.com//foto/berita/panas.jpg 
Fenomena Suhu Panas Kembali

Fenomena Suhu Panas Kembali


Setelah beberapa bulan menyepikan diri, fenomena suhu panas kembali. Kalau sebelum ni, Blog Santai ada berkongsi cerita mengenai suhu panas tertinggi (38.5°C) yang telah direkodkan di Subang Jaya & Alor Star pada bulan March yang lalu, nampaknya keadaan yang sama mungkin akan berulang. 

Kalau kita tengok keadaan semasa, biarpun hujan keadaan suhu masih panas terutama pada waktu malam. So tak hairanlah kalau dua tempat,  Felda Belera, di Terengganu, and Daro, di Sarawak, merekodkan bacaan suhu yang agak tinggi, i.e 37°C pada minggu lepas. Bacaan ini mungkin akan menjadi lebih tinggi pada bulan Julai sehingga September.

Cuaca Panas Dan Jerebu


Apabila cuaca panas kembali pastinya, jerebu juga akan kembali. Kalau dah ada keduanya pastinya pelbagai penyakit akan datang kembali. Inilah dugaan bulan Ramadhan tahun ini. Catuan air, suhu panas serta pelbagai penyakit. Semoga kita semua tidak berhenti berdoa supaya segala urusan dipermudahkan..


21 comments:

  1. betul tu kak...dah terasa bahangnya...malam semalam saya keluar pun tengok suhu sampai 25c..dah macam keluar tengah hari plak rasanya...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. hujan pun dah tak turun.. panas sampai susah nak tidur malam..

    ReplyDelete
  3. malam2 memang tdo trasa bahang panasnye..siang hari lagi panas..dugaan..harap2 bulan ramadhan nanti suhu kembali normal...

    ReplyDelete
  4. malam2 pon dh panas . nak tdo pon susah

    ReplyDelete
  5. rasanya cuaca panas ni start sabtu lepas..memang terasa bahangnya..

    ReplyDelete
  6. mmg panas sis...Mungkin ini satu dugaan..:DD

    ReplyDelete
  7. fuhh memang panas sekarang ni sis

    ReplyDelete
  8. hm.. malam la truk. licha kat putrajaya sampai xley tidur. terlalu panas.
    menabung nuffnang skli :)

    ReplyDelete
  9. urmm.. banyak sungguh dugaan 2014 ni kan Raudzah?

    ReplyDelete
  10. memang panas waktu mlm.. siang keja minum air. itu la cbaran ramadhan thn ni

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum... raudz,

    mselim3 pun selsema bila cuaca panas nie,, .. ahlan sahlan ya ramadan...

    mselim3

    ReplyDelete
  12. Semalam petang ada kerja di luar... mmg panas.. terasa bahangnya...

    ReplyDelete
  13. Redha je lah... Renungan utk hamba-Nya yg berfikir...

    ReplyDelete
  14. Semua tu sebenarnye bala dari.Allah buat mereka yang berfikir. Muhasabah buat diriku juga..
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Mmg panas sekarang ni Raudzah....rasa nk duk dlm rumah jer.....terbakar rasa kulit ni tau!

    ReplyDelete

Designed By